Shell Draugen topsides campaign

I forbindelse med innløft av ny boligmodul og livbåtramme på Draugen-plattformen i Norskehavet fikk Woldcam i oppdrag å dokumentere forberedelser og løfteoperasjoner på film. I tillegg ønsket Shell og Aibel at selve løfteoperasjonene offshore skulle overføres live til organisasjonen på land.

Mange tekniske utfordringer måtte løses, men da løfteoperasjonene startet i begynnelsen av oktober kunne vi produsere live fra strategisk plasserte kamera på plattformen. I tillegg til at ansatte i hele Europa hadde tilgang til sendingen, fulgte prosjektgruppene fra Aibel og Shell i Kristiansund og Stavanger med via storskjerm da de mest sentrale delene av løftene foregikk.

“Woldcam staff have been working to capture our project in the best light possible, without compromising on our values of HSE and supporting all activities against a challenging schedule. The live streaming was viewed by more than 2500 screens across Europe during the projects peak days of offshore activities, which has been a true feat made possible by the team. It has been a pleasure to have Woldcam working in our midst!”
Willem Keij
Project Manager Draugen Topsides Campaign, A/S Norske Shell

Til tross for at Draugen-plattformen ligger i Norskehavet, ca 150 km nordvest for Kristiansund, forløp sendingene knirkefritt, i full HD-kvalitet. I perioder hvor vi ikke sendte åpent på Shell og Aibels interne nett, kunne prosjektledelsen følge med på en dedikert link, døgnet rundt.

I tillegg til å streame live laget vi også en film som tar for seg de viktigste begivenhetene i forbindelse med operasjonene.