Statnett - Bytting av flymarkører

En fin høstdag i oktober utgjorde et nydelig bakteppe for en film om bytte av flymarkører på høyspentlinjer. Sammen med oppdragsgiver Statnett fikk vi noen flotte bilder av operasjonen. Opptakene fra vår DJI Inspire drone (X5 raw kamera) ble rett og slett spektakulære! Visuelt sett en takknemlig jobb, og en flott opplevelse av et imponerende og effektivt stykke arbeid fra Statnett og underleverandør Opp AS.

Les mer om prosjektet, og se fullversjon av filmen på Statnett sine nettsider: KLIKK HER

Flerkamera Landstreff 2015

Som vanlig leverte Woldcam flerkameraproduksjon på hovedscenen under russens Landstreff 2015 i Kongeparken. Tusenvis av russ fikk servert spektakulære konserter med blant annet Kygo, Martin Garrix, og Afrojack. Vi leverte femkameraproduksjon med kran og trådløst håndholdt, og leverte både live bilder til LED-skjemer, samt opptak til recaps.

Våre nye Sony HSC100 kameraer leverte kjempebra bilder, selv med store mengder LED-lys og under svært krevende forhold lysmessig.

Vårt full HD flerkamerasystem er det nyeste og kvalitetsmessig beste som finnes i distriktet hva gjelder flerkameraproduksjon, og passer ypperlig til bruk i konsertsammenheng. Ta kontakt dersom du har spørsmål!

Droneinspeksjon offshore

Foto: Trond Kolbjørnsen

I slutten av februar oppdaget Statoil en sprekk i fakkeltippen på Statfjord C. Det ble observert et uvanlig fakkelbilde og dette måtte sjekkes umiddelbart. På kort varsel fikk Woldcam oppdraget med å inspisere fakkelen med drone. Eget helikopter ble rekvirert slik at vi på kortest mulig tid ankom Statfjord C. Til tross for stor avstand mellom vårt mannskap og dronen, samt sterk vind, ble bildene skarpe og filmopptakene stabile. 

Som følge av inspeksjonen blir Stafjord C stengt ned i 12 dager for å kunne skifte fakkeltippen.

Med vår lange erfaring med filmopptak offshore og opptak med drone, løser vi denne typen oppdrag sikkert og effektivt. Les mer her.

HD flerkamerasystem

Vi har bygget om vårt flerkamerasystem til full HD. Vår gamle OB-flight (Outside Broadcasting) har siden 2008 levert gode bilder i mange sammenhenger, men nå var tiden kommet for å oppgradere.

Systemet baseres på Sony sine nye HSC100 kameraer som låner teknologi og bildesensorer fra toppmodellene i studioserien. Kameraene er av høy kvalitet og gir langt bedre resultater enn mindre HD/HDV-kameraer. Takket være omfattende prosesseringsverktøy kan bildene optimaliseres og justeres for å gi gode resultater selv under krevende forhold.

Flerkamerasystemet er basert på digital triax, noe som gir lav delay og mulighet for opptil 1200 meter kabelstrekk. Med strøm og signaler samlet i én kabel foregår opp og nedrigg enkelt og effektivt, samtidig som full HD toppsøker og gode retur- og intercom-funksjoner gir fotografen de beste arbeidsforhold.

HD-flighten er som standard utstyrt med opptil fire kamera over triax (kan utvides etter behov), samt ett eller flere trådløse kamera.

Vi leverer flerkameraproduksjon av høy kvalitet, til hyggelige priser. Ta kontakt for en prat!

Martin Linge jacket launch

I 2014 har Total E&P Norge hatt stor aktivitet i forbindelse med feltutbyggingen Martin Linge. Gjennom sommeren sikret Woldcams fotografer timesvis med flotte filmopptak på høykvalitets kamerautstyr.

Vi har dokumentert flere av de store hendelsene, blant annet den spektakulære installasjonen av Martin Linge-plattformens understell. Med flere kamera plassert på lekter, supplyskip og løftefartøy ble den historiske hendelsen dokumentert på en visuelt spennende måte.

Kvitlen turistforeningshytte

Total E&P Norge støtter Stavanger Turistforening i forbindelse med bygging av ny turistforeningshytte i Søre Kvitladalen i Bjerkreim kommune. I den anledning har Woldcam fått oppdraget med å dokumentere utbyggingen av hytta som skal ligge på Kvitlen.

Arbeidet starter ikke før på vårparten 2015, men allerede i november 2013 gjorde vi opptak fra luft og bakke av området og tomta hvor hytta skal ligge. Deretter impelementerte vi en 3D-modell av hytta slik at man får et inntrykk av hvordan den vil bli liggende i terrenget.