Statnett - Bytting av flymarkører

En fin høstdag i oktober utgjorde et nydelig bakteppe for en film om bytte av flymarkører på høyspentlinjer. Sammen med oppdragsgiver Statnett fikk vi noen flotte bilder av operasjonen. Opptakene fra vår DJI Inspire drone (X5 raw kamera) ble rett og slett spektakulære! Visuelt sett en takknemlig jobb, og en flott opplevelse av et imponerende og effektivt stykke arbeid fra Statnett og underleverandør Opp AS.

Les mer om prosjektet, og se fullversjon av filmen på Statnett sine nettsider: KLIKK HER

Woldcam og Fabel Media

Woldcam AS har i over 20 år levert produksjon til primært olje- og gass-industrien, mens Fabel Media AS, som ble etablert i 2012, har hatt hovedfokus på å utvikle kreative konsepter.

Vi går sammen for å kunne stå sterkere i et presset marked, og vil henvende oss til privat og offentlig sektor. Slik markedet har utviklet seg har vi dreid vår satsing også i retning offentlige og private selskap innen andre bransjer. Vi har lang erfaring innen bransjen og ser vi fram til tett samarbeid med nyere aktører

Fabel Media AS ble etablert i 2012 og har fra starten hatt fokus på å utvikle kreative konsepter til privat og offentlig sektor. Ved å gå inn i et tett samarbeid med Woldcam blir vi sammen en uavhengig leverandør av blant annet film, flerkameraproduksjon, mediatrening, reklamefilm, foto, web-tjenester, grafisk design, visuelle effekter, og apps. Med samarbeidet vil vi altså kunne tilby et bredere spekter av tjenester til både eksisterende og nye kunder

Fra og med mars er Fabel Media og Woldcam samlokalisert i Lagerveien på Forus med Woldcam Holding som felles eier.

Flerkamera Landstreff 2015

Som vanlig leverte Woldcam flerkameraproduksjon på hovedscenen under russens Landstreff 2015 i Kongeparken. Tusenvis av russ fikk servert spektakulære konserter med blant annet Kygo, Martin Garrix, og Afrojack. Vi leverte femkameraproduksjon med kran og trådløst håndholdt, og leverte både live bilder til LED-skjemer, samt opptak til recaps.

Våre nye Sony HSC100 kameraer leverte kjempebra bilder, selv med store mengder LED-lys og under svært krevende forhold lysmessig.

Vårt full HD flerkamerasystem er det nyeste og kvalitetsmessig beste som finnes i distriktet hva gjelder flerkameraproduksjon, og passer ypperlig til bruk i konsertsammenheng. Ta kontakt dersom du har spørsmål!

Droneinspeksjon offshore

Foto: Trond Kolbjørnsen

I slutten av februar oppdaget Statoil en sprekk i fakkeltippen på Statfjord C. Det ble observert et uvanlig fakkelbilde og dette måtte sjekkes umiddelbart. På kort varsel fikk Woldcam oppdraget med å inspisere fakkelen med drone. Eget helikopter ble rekvirert slik at vi på kortest mulig tid ankom Statfjord C. Til tross for stor avstand mellom vårt mannskap og dronen, samt sterk vind, ble bildene skarpe og filmopptakene stabile. 

Som følge av inspeksjonen blir Stafjord C stengt ned i 12 dager for å kunne skifte fakkeltippen.

Med vår lange erfaring med filmopptak offshore og opptak med drone, løser vi denne typen oppdrag sikkert og effektivt. Les mer her.

HD flerkamerasystem

Vi har bygget om vårt flerkamerasystem til full HD. Vår gamle OB-flight (Outside Broadcasting) har siden 2008 levert gode bilder i mange sammenhenger, men nå var tiden kommet for å oppgradere.

Systemet baseres på Sony sine nye HSC100 kameraer som låner teknologi og bildesensorer fra toppmodellene i studioserien. Kameraene er av høy kvalitet og gir langt bedre resultater enn mindre HD/HDV-kameraer. Takket være omfattende prosesseringsverktøy kan bildene optimaliseres og justeres for å gi gode resultater selv under krevende forhold.

Flerkamerasystemet er basert på digital triax, noe som gir lav delay og mulighet for opptil 1200 meter kabelstrekk. Med strøm og signaler samlet i én kabel foregår opp og nedrigg enkelt og effektivt, samtidig som full HD toppsøker og gode retur- og intercom-funksjoner gir fotografen de beste arbeidsforhold.

HD-flighten er som standard utstyrt med opptil fire kamera over triax (kan utvides etter behov), samt ett eller flere trådløse kamera.

Vi leverer flerkameraproduksjon av høy kvalitet, til hyggelige priser. Ta kontakt for en prat!

Martin Linge jacket launch

I 2014 har Total E&P Norge hatt stor aktivitet i forbindelse med feltutbyggingen Martin Linge. Gjennom sommeren sikret Woldcams fotografer timesvis med flotte filmopptak på høykvalitets kamerautstyr.

Vi har dokumentert flere av de store hendelsene, blant annet den spektakulære installasjonen av Martin Linge-plattformens understell. Med flere kamera plassert på lekter, supplyskip og løftefartøy ble den historiske hendelsen dokumentert på en visuelt spennende måte.